קשה לי להגיד שתחום העיסוק של הילי מעניין אותי, אבל כתבה שהוא פרסם באתר Social Computing Journal משך את התעניינותי. בתקציר של הכתבה אנחנו קוראים שהיא:
explores an interesting dichotomy: the generation that grew up with the web are not the biggest or fastest adopters.
But Generation Y is not inventing the new web. Older people are. The new web is all about hyper-connectivity, real-time updates, and living your life online. And mainstream twenty-somethings aren’t buying into it.
… whatever the reason is, the numbers show that mainstream Gen Y is not latching on to the newest social media tools, and for a group of people who are supposed to be the trend setters, this is a strange phenomenon.
כזכור, תחום ההתייחסות של הילי הוא עולם העסקים. אבל נדמה לי שהשאלה של הראשוניות הטכנולוגית של בני דור ה-Y נוגעת גם לחינוך. יש הרי אלה שטוענים שאין צורך ללמד את השימוש בכלים חדשים מפני שתלמידים רוכשים את השימוש בהם הרבה לפני אלה שלכאורה אמורים ללמד אותם. אחרים תולים את התקווה במימוש חזון בית הספר המקוון במורים חדשים שגדלו לתוך הסביבה המתוקשבת. אם הילי צודק, ובני דור ה-Y אינם המובילים באימוץ כלים מתוקשבים, הבסיס לשתי הטענות האלו מתערער, ובעצם, המערכת החינוכית לא תוכל להתחמק מהתפקיד המכריע של הקניית השימוש הנבון בכלים אינטרנטיים לתלמידיו.
והנה הסכנה הרובצת לפתחם של המאמצים הראשונים במילותיו של ירדן לוינסקי:
“אותם מאמצים ראשונים (שאני נמנה עליהם) נוטים להמליך בכל פעם מלך חדש, מבלי להבין שברמה הבסיסית ביותר הוא לא השתנה אלא רק החליף בגדים ועושה קולות אחרים.”
תגובה לפוסט שלו שאני מקווה להתייחס אליו בקרוב:
http://www.thecollective.co.il/?p=403
איריס