כן לכבוד עצמי … אבל למה דווקא תוך התכחשות טכנולוגית?

כתבה עיתונאית שלאחרונה זכתה לטיפת פרסום מספרת על בית ספר בסקוטלנד המלמד את תלמידיו לכתוב בעט נובע. הכתבה מספרת לנו שבית הספר – בית ספר פרטי, וכנראה גם יוקרתי – איננו זונח את המחשבים, אבל הוא מקפיד בשימוש בעט הנובע כדי לטפח בתלמידים יחס של כבוד כלפי הכתיבה שלהם. לפי דברי המנהל:

The pens improve quality of work because they force children to take care, and better work improves self-esteem.

אפשר להבין. כאשר ילד משתמש בעט נובע חשוב שיקפיד על אחיזה נכונה – אחרת הוא מכתים את הדף, ומי רוצה להתחיל לכתוב עבודה מחדש משום שהדף התלכלך.

אבל עם כל הכבוד, מותר בכל זאת לשאול אם הרווח הרצוי של הכבוד עצמי נרכש רק בדרך הזאת. האם אין אפשרות להשיג את אותה מטרה מבלי להזדקק לכלי שהוא לעמן האמת די בעייתי? מה קורה כאשר התלמיד צריך שני עותקים של העבודה שלו (או יותר)? האם עליו להעתיק אותו מספר פעמים, באמצעות טכנולוגיה מיושנת? נדמה לי שהתמלילן המחובר למדפסת יכול למלא תפקיד מאד חשוב במקרה כזה. אולי אפשר ללמד את התלמידים לקרוא את העבודות שלכם אחרי ההדפסה אבל לפני ההגשה, לתקן שגיאות, ולשלוח אותן שוב להדפסה? נדמה לי שגם כך אפשר להשיג כבוד עצמי, יחד עם עוד כמה יתרונות.

מוזר לפגוש גישה הכאילו טוענת שרק על ידי התכחשות לטכנולוגיה אפשר להשיג מטרות חינוכיות ראויות. אבל בעצם, זה לא כל כך מוזר, וזה מה שכל כך עצוב.

תגובה אחת בנושא “כן לכבוד עצמי … אבל למה דווקא תוך התכחשות טכנולוגית?”

  1. רבות אודות התכחשות לטכנולוגיה וחידושים והמניעים הנסתרים לכך אפשר ללמוד בספר “זן, ואומנות אחזקת האופנוע”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *